Melding Misfire cylinder 3 komt steeds terug.

Sinds afgelopen dinsdag komt bij onze skoda fabia 1.4 16 uit 2006 het volgende voor:
Motorlampje knippert orenje.
Melding storing bij uitlezen: misfire cylinder 3
Motor loopt onregelmatig.

De garage heeft:
Bobines verwisseld.
Bougies verwisseld.
Injectoren gecheckt.
Compressietest gedaan.
Lektest gedaan.

UIt dit alles kwam niks naar voren.

Na het wissen van de foutcode loopt de motor even goed, en dan komt dezelfde melding en hetzelfde probleem van het onregelmatig lopen weer.

Volgens de garage zou het nu alleen nog aan de ECU kunnen liggen, en zou die vervangen moeten worden, maar dat zou behoorlijl in de papieren gaan lopen.

Is er nog iets anders dat gecheckt kan worden?
Is de ECU misschien te resetten?
Of misschien nog andere ideeën......
 

Tees

Donateur
Misfires is altijd een lastig dingetje. In jouw geval is t cylinder 3 en dat is opvallend, want misfires vinden vaker plaats bij 1 of 4 (weet niet precies de reden, behalve dat het de buitenste cylinders zijn). Dat doet wel vermoeden dat er een reden is dat het specifiek bij die cylinder gebeurt en dus een gelokaliseerd probleem is.

Even back to basics: voor ontsteking is zuurstof, brandstof en een vonk nodig. Als een van de 3 niet (voldoende) aanwezig is, krijg je misfires.

Vonk lijkt gecheckt met vervangen of verwisselen van de bobines en bougies, maar het kan idd nog aan de bekabeling daar naartoe liggen. Voor brandstof en zuurstof is alleen de injector direct van invloed op die specifieke cylinder en dat is ook gecheckt. Kan wel zijn dat er ergens in de aanvoerroute richting cylinder 3 een probleem zit, maar ook in de afvoer route. Dan denk ik aan kleppen die vervuild zijn of niet goed openen. Dat kan ook aan de timing liggen.

De ECU is echt de allerlaatste stap, en maar zelden ligt het daar echt aan.
 
Bovenaan Onderaan