Piepend geluid bij gas geven octavia 2022 mhev etec

Skodaatje1980

Actief lid
Hallo allemaal,

Ik heb al enige tijd last van een piepend geluid. Het begon een maand of 2 geleden toen zei mijn vrouw dat ze een piep hoorde als ik gas gaf. En sindsdien is dat niet meer weg gegaan. Ik ben al bij Skoda dealer Veendam geweest en iemand heeft er een stukje in gereden en toen ik zei wanneer ik het hoorde gaf meneer aan dat hij wel heel erg goed moest luisteren om dat te horen. Hij zou contact zoeken met collega dealers en uitzoeken of het vaker voor komt. We hadden afgesproken dat hij me zou bellen zodra hij wat had gehoord. We zijn tussendoor op vakantie geweest en sinds we terug zijn niets meer gehoord. Het is met name erg hoorbaar met de ramen open, want net de ramen dicht blijft het gewoon bij een voor ons goed hoorbare constante piep zodra ik het gaspedaal in druk.

Ik heb nog een 10.000km te gaan en dan is de fabrieksgarantie voorbij. Dat is ongeveer nog tot dec/januari. Ik zit erover na te denken om naar een andere Skoda dealer te gaan ( Groningen) en daar het verhaal te doen. Toen ik de auto kocht (+- feb’24) hadden we dit geluid niet. En als ik andere octavia etecs voorbij zie rijden hoor ik niets. Op 1x na dan.

Maar hebben jullie enig idee wat dit kan zijn? Mijn eigen lokale garage zei dat het geluid bij de riem/spanner vandaan zou komen of de dynamo. Maar volgens Skoda Veendam is dat het niet.

Ik weet een ding wel en dat is dat dit geluid niet zo hoort, en dat het volgens mij gewoon onder garantie hoort te vallen.
Ben benieuwd naar jullie bevindingen. Ik heb meer video’s maar deze geeft een goed beeld. Ik zal ook nog een video uploaden met geluid als de ramen dicht zijn.

 

EdK

Forumguru
Hij zou contact zoeken met collega dealers en uitzoeken of het vaker voor komt.
Ja dat noemen we rekken en der bij blijven........
99% zeker dat hij je niet gaat bellen want hij weet het niet en weet waarschijnlijk ook niet hoe het uit te leggen...
Maar als je bij hun de wagen hebt aangeschaft dan zeker wel laten registreren dat je het VOOR je garantie afloopt het hebt gemeld !!
En door zijn laksheid het pas is / word opgelost NA je garantie periode en je opeens een rekening zou krijgen.....

Maw dek je in !!!
Misschien onnodig, maar als................. dan ben je blij dat je het hebt gedaan !
 

Skodaatje1980

Actief lid
Ik ga er ook zeker mee terug. Twijfel alleen of ik dat bij dezelfde Skoda dealer doe of voor een andere ga. Ik heb de auto niet bij hun gekocht (gewoon bij een dealer) maar heb wel fabrieksgarantie omdat de auto altijd in onderhoud is geweest bij de Skoda dealer.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

Skodaatje1980

Actief lid
Maar niemand hier die dit bekend voor komt? Wel lastig om met deze klacht naar de Skoda dealer te gaan als ze er vervolgens niets mee kunnen omdat zij blijkbaar niets horen…
 

hemi24

Forumguru
Ik vind het moeilijk om het geluid wat je beschrijft te horen op het filmpje.
Misschien een keer bij Jos man JB Autoservice in Dieverburg langsgaan voor een oordeel; kun je daarna altijd nog weer terug naar de Skoda dealer ivm de garantie.
 

Skodaatje1980

Actief lid
Dank voor je reactie is nog niet eens zo gek ver rijden (50km) :)

Ik zal contact met hem opnemen, is dat een Skoda specialist?
 

Skodaatje1980

Actief lid
Kom net terug van mijn eigen garage en we zijn er hoogstwaarschijnlijk uit wat het is.

“Er komt een piepgeluid bij het starten als de motor aan en uit gaan uit de emotor.
Het kan dus de riem of spanner zijn (die moet vervangen worden bij 120.000 ( over een 6-7 maanden) of de dynamo.

Vandaar dat ik dat associeer met als ik op gas geef, want als ik het gas los laat dan slaat de motor uit.
Dus het geluid is ook bevestigd door de monteur en dat is precies wat ik hoor wanneer ik gas geef.

Dan nu de grote vraag.. moet ik hiermee naar de Skoda dealer gaan want valt dit onder garantie of niet. Stel het is de riem of spanner (volgens mij valt dat onder slijtage en dus geen fabrieksgarantie) of is het de dynamo. (Waarschijnlijk wel garantie maar een erg dure reparatie volgens mijn garage +-€2000 voor het onderdeel zelf alleen al)

Als ik geen ga en het blijkt niet de dynamo te zijn dan mag ik gaan betalen voor de onderzoekskosten omdat het dan niet onder garantie valt. Dik dilemma nu wat ik moet doen.

Het is nu nog niet vast te stellen of die piep dan uit de dynamo komt of dat het de riem/ spanner is. Maar die riem hoeft pas vervangen te worden bij 120.000km en nu (+-97.000km)


Wat zouden jullie doen?
 

Canon-Eye

Forumguru
Je zou de riem/spanner alvast kunnen vervangen - zo héél precies komt dat nu ook weer niet, qua kms. En afhankelijk van hoe lang je de auto in totaal wil blijven rijden, maakt het wellicht niks uit of je die kosten nu maakt of over een half jaar - komen doen ze toch.
Is daarmee de piep weg, dan ben je klaar. Zo niet, dan naar de dealer voor garantie op de dynamo (misschien wel voor de zekerheid nog even goed luisteren, evt. met een stethoscoop).
 

Skodaatje1980

Actief lid
Goed punt alleen als ik de riem/spanner laat vervangen bij mijn eigen garage vervalt de fabrieksgarantie. Ik moet hem laten vervangen bij de Skoda dealer en dan mag je de portemonnee trekken. Of zouden ze dat niet zien dat de riem/spanner vervangen is als ze bij Skoda naar de dynamo gaan kijken?! ‍♂️
 

Canon-Eye

Forumguru
Als jouw eigen garage de moeite neemt om originele onderdelen te monteren (desnoods tegen iets hogere onderdeelprijzen), dan gaat dat niet snel opvallen lijkt me... Vooral niet als je zorgt dat de motorruimte als geheel er spic & span uitziet.
"Ik onderhoud mijn auto graag goed, meneer...".
 

Skodaatje1980

Actief lid
Naast het feit dat dit probleem speelt is er nog iets wat erg vervelend is. Ik heb een Electrische achterklep en deze deed het tot voor kort nog continu. Nu al in de afgelopen maand al zeker 4x (waaronder zojuist) meegemaakt dat wanneer ik van buitenaf op de knop druk (boven het nummerbord) dat je dan een piep hoort en de deur niet automatisch opengaat. Hij weigert dan te openen en als je fan nog een keer drukt hoor je weer de piep. Je hoort daarbij ook een motor geluidje waaruit blijft dat hij hem niet open doet. Ik kan wel handmatig dan de deur open trekken. Doe ik de deur dan weer dicht op het knopje die binnen de deur zit dan sluit hij weer wel.

Zeker omdat ik nog garantie heb wil ik ook hiervoor naar de Skoda dealer gaan. Ik heb gelukkig zojuist een video ervan kunnen maken zodat ze het met eigen ogen kunnen zien. Want ik heb natuurlijk weer dat wanneer ik daarheen ga en dat wil laten zien dat de deur gewoon vlekkeloos werkt… maar ik mag hopen dat de video genoeg laat zien dat er iets niet goed zit daar in dat mechanisme waardoor hij zo nu en dan niet automatisch open gaat en dat dat dannonder garantie repareren. Want let maar op hij begeeft het natuurlijk net na de fabrieksgarantie voorbij is. Nou dat wil ik natuurlijk wel voor zijn..


Hoeveel pech kun je hebben …. Dachten we door een vrijwel nieuwe auto te kopen zo voorlopig onderhoud/kosten te besparen maar helaas is dat een sprookje
 
Bovenaan Onderaan