EPC / motorlampje / startstop error

Fasili007

Nieuw lid
Beste mensen,

Misschien kan iemand mij helpen.
Gisteren begon mijn motorlampje te branden (oranje) en als ik van 1 naar 2 of van 2 naar 3 schakel dan brand het EPC lampje voor 1 seconde en gaat get weer weg
(niet altijd soms brandt het lampje niet).

Motorlampje brandt gewoon door ongeacht wat dus gewoon als ik de auto start.
Ik krijg ook een start stop error dus start stop werkt niet.

Komt het iemand bekend voor of weet iemand iets?

Alvast bedankt!

Octavia III BJ 2013 1.2 TSI
 

hemi24

Forumguru
Verwacht je een compleet antwoord als je maar een deel van de informatie met ons deelt?

15 fouten en je deelt er 10…

Afgaande op wat je wél deelt, zou ik onderstaande checken:


 
Laatst bewerkt:

Herperduin

Forumguru
Ik verwacht ergens dat een groot aantal foutmeldingen “oud” is. Ik zou eerst alle meldingen resetten en dan kijken welke weer opnieuw komen. Tenzij de echte kenners het anders zien…want ik ben maar een newbie op het gebied van foutmeldingen. Heb zelf echter met OBD eleven ervaren dat in mijn auto veel oude meldingen nog open stonden (waaronder o.a. sleutel spanning te laag).
 

Tees

Donateur
Eens met de heren hiervoor! De eerste 5 fouten zijn iig niet relevant hiervoor. De 5 erna zou kunnen, maar zegt nog niet alles. Al is het wel opvallend dat er een overslagen fout is, die komt er alleen als een bepaalde grenswaarde van aantal overslagen overschreden wordt. Ik vermoed dat daar wel wat zit. Maar overslagen is wel meteen een ingewikkelde fout.

Ik zou sowieso beginnen met alles wissen en kijken wat er terugkomt. En de laatste 5 fouten ook nog posten ;)
 

Peter-036

Forumleiding
Moderator
Off topic:
@hemi24 Maar anderen eveneens, maakt dat iets uit als iemand om hulp vraagt?
Brengt een dergelijke vraag of opmerking iets nuttigs in dit of welk ander topic dan ook?
Er zijn een aantal leden die tussen 2010 en 2015 lid geworden zijn van dit forum, en nog niet aan 50 berichten toekomen, geen "eendagsvliegen" dus.
Mogen mensen die zich nu met een probleem melden zich wellicht later vaker melden?
 

Fasili007

Nieuw lid
Sorry heren,
Garage is nog steeds met mijn auto bezig.
Wat ze hebben geprobeerd is:
Bogies vervangen
bobine vervangen
dynamo vervangen
waterpomp vervangen want die lekte

Maar motorlampje blijft maar branden.
 

Fasili007

Nieuw lid
@hemi24
Weten ze nog niet, ze zijn nog steeds bezig maar wat mij opvalt is dat ze niet naar de sensoren hebben gekeken. Ze geven ook aan nadat dit allemaal hebben vervangen rijdt auto perfect. Boven 4000 ook geen problemen. Ik als geen kenner denk dat het aan een sensor licht of bedrading.
 

Tees

Donateur
Dit is weer de klassieke aanpak van menig garage: at random onderdelen vervangen, want 'uit ervaring weten we dat het vaak aan onderdeel X ligt'. Dan krijg je dus dat ze bougies, bobines, injectoren, dat soort dingen gaan vervangen. De waterpomp snap ik niks van, maar goed.

Maar logisch nadenken op basis van de fouten die gevonden worden en het gedrag van de wagen is helaas niet enorm veel monteurs gegeven. Ze zijn er gelukkig wel, en prijs je gelukkig als je er zo eentje vindt.

Heb je voor ons trouwens nog de eerder missende foutcodes? Misschien kunnen we met wat meer info je een hoop kosten besparen...
 

Fasili007

Nieuw lid
@Tees Nou eigenlijk is de garage niet zo blij mee gezien ik de auto bij hun heb gekocht en de eerste dag ging de lampje branden. Nu proberen ze het op te lossen op hun eigen kosten natuurlijk. Dus de eigenaar is niet helemaal blij mee. Maar hij probeert het wel op te lossen en ik probeer met hun mee te denken.
 

Tees

Donateur
OK, dat scheelt jou iig weer de kosten (hopelijk). In dat geval moet je ze gewoon hun gang laten gaan, allemaal gratis onderdelen ;). Gekkigheid natuurlijk.

Maar we kunnen meer meedenken als je ze nog eens vraagt om de meest recente foutcodes die terug blijven komen na wissen. Als je die hier post, kunnen we misschien de goede richting opsturen (en misschien ook niet, al leert de ervaring dat we met de 'wisdom of the crowd' hier vaak best ver komen)
 

ertromp

Forumguru
Loopt de motor slecht? Wat is gedrag van de motor stationair en bij optrekken?
Nu is het maar lukraak vervangen blijkbaar.
Is de garage wellicht bereidt om een VAG specialist een second opinion te laten. Geen idee in welke omgeving de garage zit maar met de kunde die ze hebben zijn ze alleen maar uren aan het verspillen
 

Fasili007

Nieuw lid
@ertromp Motor loopt perfect stationair en bij optrekken niks mis mee, toeren ook perfect 1000 2000 3000 4000 5000 geen problemen.
Ik zelf denk dat het waarschijnlijk brandstoffilter kan zijn of nokkenassensor want dit hebben ze nog niet vervangen on naar gekeken.

Maar ja wie ben ik natuurlijk totaal geen kennis op dit gebiedt
 
Bovenaan Onderaan