Het grote Detailing Stappenplan Topic

Owkay. Ik ga best starten met aanschaf van milde klei. Quick detailer wordt aangelengd? Lees hier dat sommigen het product durven aanlengen tot 50%...
 

Cordoba

Forumguru
Owkay. Ik ga best starten met aanschaf van milde klei. Quick detailer wordt aangelengd? Lees hier dat sommigen het product durven aanlengen tot 50%...

Dat is ook van de QD afhankelijk, die van Mothers gebruikte in puur, die van Poorboys verdund tot 50%. Mogelijk kun je 'm nog verder verdunnen, maar dan krijg ik die gallon nooit op.
 

ramniv

Senior Member
even een tweetal vragen....

- Ik wil graag een pre-was gaan gebruiken i.c.m. met de Alka Line Foamer. Heeft iemand nog een tip voor een goede pre-wash?
- Ik heb in de superb II lederen stoelen en wil deze wel een beetje onderhouden. Nu ben ik nog totaal geen detailer/ iemand die er uren insteekt. (misschien komt dit ooit nog). Wat is een gebruiksvriendelijke manier de stoelen in ieder geval minimaal te onderhouden?

dank voor het meedenken.
 

eriktv

Forumguru
Over het leer: ik gebruik 1-2x per jaar Autoglym leather cleaner en daarna leather care. Daar knapt ‘t echt gigantisch van op, sta elke keer versteld hoe vuil de schoon ogende stoelen zijn. Is wel even een klusje van 1-2 uur als je ‘t in detail doet, maar eventueel kun je je bijv. ook beperken tot de bestuurdersstoel of het in delen doen.

Zorg dat je voldoende (oude?) handdoeken o.i.d. hebt en dat je niet direct erna in de auto moet zitten, dat vind ik altijd wat eng met evt. afgeven op kleding. Pas ook op als je net als ik geperforeerd leer hebt dat je de vloeistoffen eerst goed verdeelt in de doek, zodat je niet later allemaal wit opgevulde gaatjes in het leer hebt :)
 

Broertje van Einstein

Senior Member
Hoi, volgende week is de Kodiaq aan de beurt. Doe ik met mijn broer, die echt een detailing fanaat is. Na kleien, polijsten (grof en fijn) om de swirls van de wasstraat er uit te krijgen. Na nog enkele operaties gaat de auto uiteindelij in de glascoating en daarna nog drie keer in de Reload. Wordt echt een nekkendraaier.
 

leon-cupra

Forumguru
Vraagje voor de detaillers onder ons. Wil mijn model Y laten beletteren (reclame voor mijn bedrijfje) maar ook laten polieren-waxen-coaten (lakkwaliteit van tesla is bedroevend, toch zwart). Wat doe ik best eerst?

Was zo al een beetje aan het denken. Laat ik de wagen eerst beletteren is het natuurlijk niet handig om errond te werken en krijg je wss ook bepaalde delen niet mooi gelijk. Doe je eerste de coating en dan belettering, gebruiken die firma’s geen ontvetters voor de lak vooraleer ze de stickers plakken waardoor de coating weg is ???

Gisteren eens aan mijn broer gevraagd die wel wat weet van detailing maar had geen sluitend antwoord. Volgende week eens wat info inwinnen bij beletteringsfirma’s.
 

EdK

Forumguru
Lijkt me dat de wagen wel eerst goed gereinigd moet worden, dus goede wasbeurt en laten kleien, zodat al het vuil van de lak af is.
Dan de boel bestikkeren en dan lekker laten coaten zodat de stikkers ook die laag mee pakken.
Maar ben geen beletteraar of detailler dus zou die gewoon vragen en toepassen wat volgens jou het meest logische antwoord is.
Met voorkeur naar antwoord detailer
 

leon-cupra

Forumguru
Idd @EdK , had zover nog niet gedacht. Zou idd eerst kunnen laten polieren-waxen. Daarna belettering en dan coating. Best dan wel beperkte tijd tussen alle processen.
 

Tees

Donateur
Ik zou t net ff anders doen @leon-cupra: eerst de 'weghaal' acties, dan stickeren, dan de 'toevoeg' acties. Oftewel: wassen, kleien, polijsten - dan stickeren - en dan coaten en/of waxen.

Voor de beste hechting van t stickeren moet het oppervlak schoon en vetvrij zijn, dus een andere volgorde is niet ideaal. Hooguit kan je besluiten eerst te stickeren en dan de rest, maar dat maakt het werk van de detailler wel een stuk lastiger rondom de bestickering.
 

leon-cupra

Forumguru
Net even wat aanvragen verstuurd voor belettering. Eerst eens zien hoe het ontwerp gaat zijn, wat zij zeggen ivm detailwerken en dan zal ik zien.
Is toch mijn broer die de wagen zal detailen. De werkwijze is dan wat flexibeler.
 
Bovenaan Onderaan