Software Update ME3 (en verder) voor Enyaq

Flem_nl

Forumguru
@EdK daar hoopte ik eerst ook op. Maar is echt weer terug naar af helaas. @Antera dank alvast, app binnenkort wel even. Aangezien mn schoonouders op enkele honderden meters van jou vandaan wonen, moet dat tzt wel lukken!
 
Herkenbaar. Kwam 2 weken geleden terug met zomerbanden en werd opeens naar het midden van de weg geduwd toen ik een tegenligger ruimte gaf o een veldweggetje. OBD11 tweaks blijkbaar gereset. Gelukkig had ik nog wat credits over haha.
 

hemi24

Forumguru
Ja, dat snap ik, maar je kunt het gewoon met één simpele aanpassing veranderen, waarom zou je daarvoor dan credits verbruiken met een 1-click-app..?
 

JJ te G

Donateur
@hemi24 : zover ik weet kan je de geheugenstand voor lane assist op 2 manieren in- en uitschakelen. 1. met VCDS, 2. met OBD11 (meest uitgebreide versie of de eenvoudige versie met credits.)
Welke simpele aanpassing ken jij die we over het hoofd zien?

Iedere keer lane assist weer uitschakelen en je keuze bevestigen wordt door veel Enyaq-rijders irritant gevonden en de dealer mag er niets aan doen. De bevestiging van het startmenu is op zich al storend en daar komen deze handelingen bovenop.
 

JJ te G

Donateur
Ja juist, voor de gewone gebruiker is een Pro-plan geen optie maar als de instellingen iedere keer worden teruggedraaid dan wordt het een ander verhaal
 

Nedje

Senior Member
Spannend, ik had software 3.2 en kreeg vandaag de melding dat er een over the air update klaar stond.

Is nu al dik een half uur aan het pruttelen. Zal me benieuwen welke versie ik hierna heb. Betreft een Enyaq uit begin 2023, voorraad.

Edit: nog steeds 3.2. Na de update leek het dashboard wel een kerstboom met alle storingen, gelukkig verdwenen deze allemaal na het aloude truukje "uitzetten en weer aanzetten"
 
Laatst bewerkt:

Jdbigg

Senior Member
Mijn 60 uit 2021 blijft op 3.0. Wel zo rustig, ik lees op Tweakers vooral meldingen over OTA updates die vastlopen. Anders dan nutteloze updates van de Powerpass app lijkt Skoda niet fatsoenlijk voor elkaar te krijgen.
 

jesse_s93

Donateur
Dit kanaal meldt dat er een service campagne zal starten vanaf 23 mei a.s. Deze campagne geldt voor Enyaqs die op software update 3.1 of ouder zitten. Die krijgen allemaal een update naar 3.7 bij de dealer. De modellen met 3.2 en later worden schijnbaar voorbereid op dit moment middels een OTA update om later ook naar 3.7 te worden geüpdatet via weer een andere OTA update. Komt ie dan toch? :giggle:

 

Nedje

Senior Member
Het zal me benieuwen, in zijn Engelse filmpje geeft de beste man aan dat 3.2 eigenlijk het gros van de verbeteringen bevat en er tussen 3.2 en 3.7 niet enorm veel verschillen zitten. Daar baal ik stiekem toch wel van, het infotainment systeem van de Enyaq is echt trager dan dikke poep. Zelfs met Android Auto is de vertraging merkbaar en ik merk dat ik bewust de menus niet gebruik omdat ik er heel moeilijk doorheen kom.

Oh well, als de update langs komt installeer ik em wel gewoon, elke verbetering is er toch weer eentje..
 
Laatst bewerkt:
Ja maar ik zit volgens het systeem nog steeds op 3.0.0
snelladen gaat meestal maar met 40-60kw als ik hem inplug bij pakweg 30% resterend.
echter is hij leeg: 10% of lager dan is het veelal 130-120kw en ook tot aan 80% ruim 120kw.

snap dan ook niet (met warme accu door ermee te hebben gereden, normale buiten temp etc) dat hij niet met ruim 100kw gaat laden als ik hem met 30% erin steek. Maar dan weer wel als hij leeg is en dit dan ook vol houd tot aan bijna vol..
 

Rick63

Nieuw lid
........... het infotainment systeem van de Enyaq is echt trager dan dikke poep. Zelfs met Android Auto is de vertraging merkbaar ...........
Je bedoelt eerder dat het info systeem zo snel is als dikke poep bergopwaarts.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rick63

Nieuw lid
....
snap dan ook niet (met warme accu door ermee te hebben gereden, normale buiten temp etc) dat hij niet met ruim 100kw gaat laden als ik hem met 30% erin steek. Maar dan weer wel als hij leeg is en dit dan ook vol houd tot aan bijna vol..
Beste snelheid met opladen is wanneer de accu tussen de 5-10% is
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan Onderaan