Canton audio installatie (deels) storing.

Goede middag, nou al een aantal weken aan het proberen uit te zoeken wat het probleem zou kunnen zijn van de storing in mijn Skoda, al veel tijd in het forum besteed alleen geen exact antwoord kunnen vinden op mijn vraag.

Betreft een Skoda SuperB uit 2015 met een Canton installatie.
Het probleem is als volgt: De audio installatie is er sinds korte tijd mee gekapt. Is tijdens het rijden opeens deels uitgevallen.
Tweeters enigste waar nog geluid uit komt.
Sub, middentonen zijn weggevallen.
Ze zijn in de tussentijd 2 keer terug gekomen, slaan voor 5/10sec aan en daarna vallen de sub en de middentonen weer weg.

Auto uitgelezen en gaf deze dtc: 00605 en 00600. (Zie afbeelding)

Nou lijkt het mij dat de versterker defect is, echter is het dan apart dat die 2/3 keer wel weer werkte. Dan mogelijk een kabelbreuk? Maar dat is weer apart ivm de DTC die die aangeeft.

Iemand die tips heeft wat en hoe te checken en evt of de versterker te vervangen/te upgraden valt?

Stekker vanaf versterker gecheckt, geen pinnen krom of kabelbreuk direct zichtbaar vanaf de versterker. (Zover zichtbaar was)

Alle hulp is welkom!
Alvast bedankt,
Martijn.
 

Bijlagen

  • IMG_0055.jpeg
    IMG_0055.jpeg
    296,3 KB · Weergaven: 16
Laatst bewerkt:

Antera

Donateur
ZAl vermoedelijk je versterkers zijn het signaal komt vanuit het mediasysteem met een glasvezelf kabel.

Lijkt me niet dat je mediasysteem delen niet doorstuurt. Denk eerder aan eindtrappen die misschien defect zijn. En het verwijst letterlijk naar je SUB. Dan je kabels van je SUB eens nazien of nameten
 

LdN

Forumguru
De Canton is een z.g. 5.1 systeem, de "versterker" onder de stoel is 1 behuizing maar daar in zit wel het nodige aan elektronica in b.v. meerdere aparte versterkers (eindtrappen of eindversterkers) voor de speakers; Links voor, Rechts voor, center, Links achter, Rechts achter en als de sub zelf passief is ook nog een sub versterker.
Het ding krijgt zijn signaal via een optische kabel van de head unit wat dus een digitale verbinding is waar alle relevante audio signalen mee getransporteerd worden naar de "versterker", er zit dus ook nog iets van een D/A (digitaal naar analoog) omzetter in en vermoedelijk ook nog iets van een DSP (digital signal processor).
Kortom veel elektronica waar iets mee mis kan gaan.
Heb je de foutmeldingen eigenlijk uitgelezen voordat je met de connectoren bent lopen rommelen of er na.
Als iemand die wel wat van elektronica weet maar geen specialist van dit alles is lees ik de 1e zin van beide foutcodes als "dit is een gearchiveerde fout maar de fout is niet meer actief".
Verder slaan alle details in de meldingen op open verbindingen naar de diverse luidsprekers iets wat overeenkomt met meldingen van het loshalen van connectoren als het systeem onder spanning staat en actief is.
 
Enigste stekker die is los geweest is ook die van de versterker. Klopt dat ze volgens uitlezen “niet meer actief zijn”. Echter komt het geluid nog steeds alleen uit de tweeters, dus is die wel actief.
Maar de vraag is voor mij vooral, kan ik hier zelf nog dingen van controleren/meten. Of is het het verstandigst om hem naar de dealer te brengen. Gaat dan wel een dure grap worden aangezien er extreem veel uren in zoiets gaan…
 
Bovenaan Onderaan