Fiat 500e California

leon-cupra

Forumguru
Ahhh ok, dacht algemeen EV.

Zullen dan wss veel performances inzitten in die telling of chauffeurs die er absoluut naar zien. Als je er een beetje naar kijkt , haal je gemakkelijk 14,5. Maar mijn schoonbroer met zijn performance kijkt er niet naar en zijn minimum is 18.
 

JPs_OC2

Forumguru
Maar goed, ik vind het voor de 500e van een aantal jaar oud best wel netjes nog steeds :)
Helemaal mee eens @Kanerr :thumbsup: Zeker als je de cijfers van het recente model 500e erbij pakt. Die verbruikt om en nabij hetzelfde.

En, zoals je zegt, bewust autorijden scheelt ook een hoop in verbruik.
Nu worden er dagelijks uiteraard ook wel eens één of meer tussensprintje(s) getrokken na een rotonde/bij een stoplicht als er weer eens een "persoon" zich moet laten gelden en meent het kleine autootje met "het vrouwtje" achter het stuur eventjes te laten zien dat zij in hun beleving ervoor horen te rijden en niet er achter. ( Totaal zinloos in een lange rij auto's tijdens druk woon- werkverkeer op N-wegen….)
Maar ja, dit "vrouwtje" kan wel rijden en dit autootje komt verdomd rap van z’n plek. :jaja:

Daarna weer lekker verder met het verkeer meesurfen en zo tot een verbruik van zo'n 12,5 kWh/100km komen :cool:
 

leon-cupra

Forumguru
Nu worden er dagelijks uiteraard ook wel eens één of meer tussensprintje(s) getrokken na een rotonde/bij een stoplicht als er weer eens een "persoon" zich moet laten gelden
Ahhh … kom je @JeSko regelmatig tegen ?? :D

Nieuwe 500e weegt ook wat meer zeker? Heb het gevoel dat constructeurs zich niet helemaal focussen op het efficiënt gebruik/verbruik van de batterij maar eerder gewoon een zo groot mogelijke batterij tegen een “aanvaardbare” prijs erin te pleuren. Je ziet alleen maar grotere batterijen in nieuwe wagens, niet dat ze zuiniger omgaan met de stroom.
 

JPs_OC2

Forumguru
Ahhh … kom je @JeSko regelmatig tegen ?? :D
Nee, dat niet. Heb gelezen dat ie kortgeleden in Kinrooi was en da's wel heel dichtbij maar dan weer niet op het woon-werkverkeer traject van m'n ega. ;)

Nieuwe 500e weegt ook wat meer zeker?
Ff opgezocht :lezen:
Nagenoeg hetzelfde gewicht. De nieuwe is 21 kg lichter. Maar ja, gooi daar een paar opties tegenaan en ze wegen hetzelfde.
500e - 2014 - Rijklaar = 1384 kg
500e - 2024 - Rijklaar = 1365 kg
 
Bovenaan Onderaan