MarkvdD steldt zich even voor

MarkvdD

Forumguru
Hallo forummers,

Heb me zojuist aangemeld omdat ik (wij) van plan ben om een Skoda Octavia te kopen. We hebben er een op het oog, een 1.4 tsi Elegance Businessline combi uit 2009 met net iets meer dan een ton op de teller, én waarvan de ketting inmiddels vervangen is. Dat de ketting al vervangen is ben ik dus wel blij mee. Het enige wat deze auto mist is audiobediening op het stuur, iets wat ik erg graag had gehad, maar dat is dan ook het enige wat hij mist. Misschien kan het forum mij helpen bij het uitzoeken of zo'n stuur (eenvoudig?) zelf te plaatsen is?

Ik ben Mark, 33 op het moment en werkzaam in de techniek, als Maintenance Technician in een productiebedrijf. We wonen in de omgeving van Rotterdam.

Tja hobby's? Als ik er tijd voor heb ben ik graag met m'n digitale spiegelreflex bezig. Voor de liefhebbers, ik heb een Canon 70D met een Canon 15-85, een Canon 70-300 en een Sigma 105 mm macro.

Dit was het wel even denk ik.

Ik hoop hier zo af en toe leuke en nuttige tips vandaan te kunnen halen of te plaatsen. Maar eerst maar eens een Octavia kopen en beginnen met genieten van de auto.
 

Joske

Forumguru
Welkom op het forum Mark!

Zo een stuur is achteraf nog wel te regelen denk ik, mits de goede modules aanwezig zijn :)

Ik zou zeggen: waag er eens een topic aan, de specialisten zullen je wel helpen ;)
 

MarkvdD

Forumguru
Bedankt allemaal voor jullie welkom .... :thumbsup:

Inmiddels hebben we, afgelopen zaterdag, onze Skoda Octavia gekocht en opgehaald. Het is degene die we al een tijdje op het oog hadden, een Octavia II 1.4 tsi Elegance Businessline combi uit 2009 met nu 110.000 km op de teller. Hij is (zilver)grijs, getinte achterramen en lekker compleet qua luxe. Hij 'mist' alleen wel de audiobediening op het stuur, maar ik wil me tzt eens gaan verdiepen in het vervangen van het stuur voor een stuur met audiobediening. Maar dat komt later wel, nu eerst lekker genieten van de auto en z'n comfort en ruimte.

De 1.4 tsi heeft me echt verrast. Lekker stil, lekker soepel en vlot en met de 6-bak ook lekker op de snelweg. Verrast me ook dat bij terugschakelen van 6 naar 5 met zo'n 120 op de snelweg hij dan goed vooruit komt als je gas geeft om even in te halen. Kortom, we zijn er dik tevreden mee. Hij rijdt zeker zo vlot als onze Peugeot 206 1.6 16V die we hiervoor hadden.

En oja, de ketting is al vervangen .... :thumbsup:
 

MarkvdD

Forumguru
@Joske , daar was ik al bang voor .... ;)

Heb eigenlijk nog geen tijd gehad om mooie foto's te maken, maar ik hoop er eerdaags even tijd voor te kunnen maken.
 

Octavia32

Forumguru
Gefeliciteerd met de auto, en wat betreft het stuur die heeft een van onze forum leden in de verkoop @Noord26 incl airbag voor weinig geld.

Komt oorspronkelijk uit een S2 maar past volgens mij ook op een O2
 
Bovenaan Onderaan