Oranje motor (?) lampje op dashboard

superbia

Forumguru
Ik reed vanmorgen de col d'izoard op en het viel me op dat onderstaand icoontje blijft branden op het dashboard. In het boekje staat dat het iets te maken heeft met een uitlaatgassensor. Ik heb tijdens het rijden verder niets bijzonders gemerkt en op de navigatie onder car geeft hij aan dat er geen bijzonderheden zijn.

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb eerlijk gezegd niet zo'n zin om een franse dealer op te zoeken, maar twijfel of doorrijden verstandig is. :arghh:
 

Bijlagen

  • 20190803_211858.jpg
    20190803_211858.jpg
    1,4 MB · Weergaven: 98
Ik heb soortegelijks iets gehad met passat(benzine), in Italie.

Uiteindelijk lag het aan de octaan armere benzine bij een lokale pomp. Bij de volgende tank was het weg. Maar het lampje heeft meer betekenissen dacht ik dan alleen de uitlaatgas
 

superbia

Forumguru
@Reijmer goeie, mijn tank is bijna leeg. Laatste tankbeurt was langs een franse snelweg. Zal hem morgen aftanken en kijken kijken wat er gebeurd na een paar km rijden.
 

VolvoFox

Senior Member
Ik ken het lampje heel goed; betekende bij mijn diesel problemen met roetfilter. Kon er wel mee doorrijden.
 

turboturbo

Forumguru
Dit lampje is een zgn. motorstoringslampje / check engine / malfunction indicator light (MIL) die niets anders doet dan jou als bestuurder vertellen dát er een (serieuze) fout is weggeschreven in de ecu. Dat kan vooralsnog vanalles zijn! Dus iets roepen over roetfilter of uitlaatgas regeneratie is puur gissen!

Uitlezen dus - aan de hand van de precieze foutcodes kan je verder kan zoeken naar wat de auto aan geeft wat voor probleem het heeft gesignaleerd.

Zolang het niet knippert is het volgens mij geen dusdanig probleem dat je er niet nog een tijdje mee door kan rijden.
 
Laatst bewerkt:

RichTrip

Forumleiding
Moderator
In principe is het gewoon een motorstoringslampje. Vorig jaar met mijn Opel kon ik er volgens de Opel pechhulp maximaal 1000 km mee doorrijden.
Hij ging toen na verkoop van tijd vanzelf weer uit. Maar het was wel de voorbode van de uiteindelijke repatriëring.....
Dus het verstandige advies zou zijn om hem toch uit te laten lezen als ie blijft branden. Zeker als je de reis rerug naar NL nog voor de boeg hebt.....
 

superbia

Forumguru
Vanmorgen getankt en 15km gereden, dat lijkt niet de oplossing te zijn. Morgen toch maar even langs de garage inderdaad, ik denk dat we nog een kleine 1500km te gaan hebben voor we thuis zijn.heb er geen zin in dat hij halverwege wel in een noodloop springt of dat we helemaal stilvallen.
Maar of ik veel wijzer ga worden van een half frans/engels en handen en voeten uitleg bij de garage.... voel ook niet helemaal ideaal. :nailbiting:
 

EdK

Forumguru
Morgen toch maar even langs de garage inderdaad, ik denk dat we nog een kleine 1500km te gaan hebben voor we thuis zijn.heb er geen zin in dat hij halverwege wel in een noodloop springt of dat we helemaal stilvallen.
Tsja neem dan in dit geval wel een Skoda dealer , en niet zo maar een garage ......
 

superbia

Forumguru
Ik was vanmorgen om kwart over 8 bij de Skoda dealer in Briancon en kreeg daar geweldig advies. :facepalm:

[Frans accent]The orange light is a problem, but not a big problem. You can drive, no problem. If the car stops, you can call the assistance. You have the number of Skoda assistance, yes? I cannot do anything for you today. Have a nice day thank you.[/Frans accent]

Wordt dus met samengeknepen billetjes huiswaarts woensdag. Niet echt relaxed, maar vandaag nog 80km gereden en merk echt helemaal niets aan de auto. Op hoop van zegen zullen we maar zeggen. :nailbiting:
 
Hmm goeie reis, gewoon blijven opletten

Moest toevallig aan dit topic denken. Afgelopen zaterdag ging hetzelfde lampje branden bij onze octavia 3. Op het moment met een volle aanhanger puin er achter. Niks te merken aan prestaties

Vandaag uitgelezen, misfire cilinder 2 en 3. Lang verhaal kort, bobines en bouzies worden nu 4 vervangen door een vag specialist.
Als de storing een aantal keer is voorgekomen gaat uiteindelijk dit lampje aan.
 

LdN

Forumguru
Ook gehad met mijn O3, beide lambda sensors vervangen en daarna geen problemen meer.
Kon volgens de dealer ook gewoon doorrijden maar merkte het naarmate het langer duurde
wel degelijk, minder power, af en toe net of hij in een toerentalbegrenzing ging, en soms erg haperend
lopen.
 

superbia

Forumguru
Empirisch onderzoek wijst uit dat je prima ruim 1500km kunt rijden met dit lampje! Vandaag bijna 1300km gereden in 12u45 met de eerste 2,5u bergpassen en daarna flink doorgereden op de snelwegen. Ik heb helemaal niets geks gemerkt onderweg, de auto heeft zich uitstekend gedragen. :cheer:

Ik vermoed dat het een defecte sensor is oid. Ik maak morgen een afspraak bij de garage, ben nu stiekem wel erg benieuwd wat de error is die hij blijft rapporteren.

En dank allen voor het meedenken! :bloemen:
 
Bovenaan Onderaan