Problemen O3 Greenline

intruder1400

Actief lid
Ik heb het laten doen bij Bever in Andelst, kostte €50 ex BTW. Ik neem aan dat ieder bedrijf dat autoaanpassingen doet dit kan. Wel even de originele schroeven meevragen voor als je de auto weer moet inleveren!



Dat heb ik al meer gehoord. Simpel zelf te doen. Losschroeven en ringen ertussen.

Net langere bouten gehaald en ringen. Stoel staat ruim 2 cm hoger voor. Lijkt stuk beter te zitten. Morgen ritje van drie kwartier. Ben benieuwd!
 

intruder1400

Actief lid
Ja heb ik wel gebruikt, maar dat ging wat raar. Heb een torx sleutel met twee kanten, maar dezelfde maat. De ene draaide door, de andere kant niet. Het zou een sleutel moeten zijn met meer tandjes dan torx
 

VWim

Forumguru
Zo één waarschijnlijk?
100px-Screw_j.svg.png
 

Jstruijk

Senior Member
Dat geluidje wat jij bedoelt heb ik ook al meerdere malen gehoord. Het stopt in elk geval niet als ik de AC helemaal uit zet.
Ik heb het zelfs opgenomen met m'n iPhone echter kan ik geen mp3 bestand bijvoegen.
Zojuist nagevraagd bij de chef werkplaats en het zijn inderdaad de stelmotoren die je hoort, niets geks dus.
 

Jstruijk

Senior Member
Kleine motortjes die de kleppen bedienen welke weer de luchtstroom sturen.
 
Laatst bewerkt:

Joske

Forumguru
motoren die de stand van je kleppen bedienen (mengen van warme en koude lucht om de gewenste temperatuur te bereiken)
 

O3-Rider

Senior Member
Cool die bouten wil ik er ook in. Heb je voor en achter gedaan of alleen de voorkant. Morgen even klussen serum?
 

serum

Senior Member
Alleen de voorkant is toereikend. (wilde dit ook uitvoeren op onze aanstaande O3) Ben dol op klussen, dat weet je. Draaien we een paar knappe aluminium bussen.

treksterkte van die bouten wil ik wel even controleren, de standaard gamma/praxis is maximaal 8.8. Bij een aanrijding van achteren wil je echt niet dat die dingen afknappen.

Staat er een getalletje op de bouten die eruit komen?
 
Ik volg al lang dit forum , als specialist in bevestigingsmaterialen wil ik wel mededelen dat het vervangen met bouten van de praxis afraad. De bouten die er nu inzetten zijn volgens mij van veel hogere sterkte, ook die simpele ringen niet doen een dealer moet je kunnen helpen denk ik. En anders wil ik best kijken wat mogelijk is, ook lijkt het me dat er fijne draad op zit.
 

O3-Rider

Senior Member
Wat serum al zei, treksterkte is toch echt wel belangrijk. Vraag me ook af wat een verzekeringsmaatschappij zegt als de bouten zijn geknapt bij een aanrijding.
 
Bovenaan Onderaan