Throttle en pedal niet 100% bij volgas?

madpilot

Senior Member
Haha ik ben ook beta dus idd, ik zoek naar dingen om te meten om mn gevoel te bevestigen. En heel vaak bleek mn gevoel te kloppen dus ja ik ben redelijk eigenwijs af en toe ;) Binnenkort maar wat andere dingen meten dan, dit gaf wat inspiratie:


En een keer E10 tanken, misschien is de boel daar wel op geoptimaliseerd. Zit ik moeilijk te doen met 98...
 
Laatst bewerkt:

hemi24

Forumguru
Ik ben ook bèta, maar krijg het idee dat we hier zoeken naar een afwijking die er helemaal niet is…
 
  • Leuk
Waarderingen: Tees

madpilot

Senior Member
Haha nou misschien hebben jullie gelijk en zit ik er helemaal naast. Feit blijft dat het voelbaar is, ook geconstateerd door iemand anders. Wellicht een "producteigenschap" zoals Pon het graag noemt. Waar het mij om gaat is dit gewoon wat verder te onderzoeken, ik leer er ook nog veel van. En als het allemaal niets blijkt te zijn des te beter. Hopelijk levert dit topic ook wat interessante inzichten voor anderen op.
 

madpilot

Senior Member
Het heeft even geduurd want het is een drama om een afspraak te krijgen tegenwoordig maar afgelopen vrijdag de auto weer opgehaald bij een specialist (Complete Car Service in Soest).
Zij hadden geconstateerd dat er een EVAP slang gescheurd was en er daardoor valse lucht werd aangezogen.
Tevens is het inlaatkanaal gewalnutblast omdat de motor na het vervangen daarvan nog steeds niet optimaal liep. Van wat ik op het fotootje dat ze hadden gemaakt kon zien was het nog niet dramatisch, maar er had zich zeker al koolafzetting opgebouwd.

Het inhouden bij volgas in de drie is nu weg en ik vind dat de auto in lagere toeren mooier oppakt. Met name vanaf de 1000 toeren was er weleens een dood punt, nu klimt ie direct lekker in de toeren.
Ook nog even de 0-100 gedaan en dat gaat nu in rond de 8,9 seconden. En dat dan met E10, voor zover dat echt uitmaakt (die toko gaf aan dat 98 echt beter is, t.z.t. maar eens kijken of dat nog wat uitmaakt). De fuel trims zagen er in ieder geval netjes uit.

Tenslotte nog even een complimentje aan Seldenrijk, ze hebben van de 850 euro die dit alles gekost heeft 700 euro vergoed. Dat vind ik schappelijk gezien de kilometerstand. Houd er bij het kopen van zo'n auto met wat ervaring dus wel rekening mee dat je de inlaat moet laten reinigen als je de boel weer optimaal wilt hebben lopen. Maar da's ook niet echt nieuws denk ik ;)

In ieder geval was het ook een "mooie" reden om eens wat dingen uit te gaan lezen en beter te begrijpen hoe e.e.a. verband houdt met elkaar. En dat de throttle waarde dus niet altijd maximaal 100 hoeft te zijn ;)
 
Laatst bewerkt:

madpilot

Senior Member
Nog even ongeveer zelfde scenario, oude situatie vs nieuwe situatie. Toeren lopen nu in een mooie rechte lijn omhoog ipv in golfjes. @Tees dit is wat ik eerder bedoelde met "geen mooie rechte lijn".
 

Bijlagen

  • Screenshot_20240817_143642.jpg
    Screenshot_20240817_143642.jpg
    346,9 KB · Weergaven: 31
  • Screenshot_20240929_145950.jpg
    Screenshot_20240929_145950.jpg
    329,7 KB · Weergaven: 31
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan