Verkeersboetes

MarijntjeTDI

Actief lid
yep, denk dat we er met dit punt niet uitkomen.

Heb wel een goed voornemen voor volgend jaar: beter op mijn snelheid letten, iedereen blij toch:grin:
 

van_der_P

Senior Member
MarijntjeTDI@ Het is wel moedig om zoiets hier neer te zetten:shocked:. Ik zou mij wel twee keer bedenken als mij zoiets gelukt was om het hier neer te schrijven.:laugh:
 

sitechris

Donateur
Dat mensen boetes inkomensafhankelijk willen maken vind ik echt de ergste vorm links populisme, Doen ze in Finland ook, mag de baas van Nokia 3 ton aftikken als hij 20 km te hard gaat. Dit vind ik zo ridicule gedachte. Als je succes hebt en er (in bijna alle gevallen) keihard voor werkt, moet je daar voor boeten. De meeste mensen vergeten dat de hoogste inkomens in NL al bizar veel belasting betalen. Ga je dit nog erger maken, dan bereik je alleen maar dat onze ondernemers en entrepeneurs vanzelf een keer hun centjes en ondernemingen naar het buitenland verkassen. Daaagggg werkgelegenheid. Daaaagggggg miljoenen aan belastinginkomsten. Voor de echte linkschdenkenden haalt dit niet uit. Want dan houd je wel inderdaad je socialistische heilstaat over. De armoede is dan namelijk gelijk verdeeld over alle onderdanen. Lekker allemaal je eigen moestuintje en je eigen tentencomplexje.

En de politie in NL kennende, zullen ze dit proces extra versnellen. Ongetwijfeld zal het management van de politie direct een surveillant opofferen aan Nederlandse miljonairs. Even wachten totdat die vergeet zijn richtingaanwijzer aan te doen, dat is dan 150.000 euro. En ik zie de politie daartoe in staat. Ze staan nu ook dagelijks op de A2, terwijl dit met verkeersveiligheid helemaal niets te maken heeft. Die moeten ook hun budgetten behouden.
 

Canon-Eye

Forumguru
Als je succes hebt en er (in bijna alle gevallen) keihard voor werkt,...
...dan heb je het vanzelfsprekende recht om voor verkeersovertredingen zodanig te worden 'bestraft' dat je daar feitelijk géén last van hebt?

En nog even voor een goed begrip: als je keihard moet werken voor een laag inkomen waar je net (of net niet) van kunt rondkomen, dán is het even vanzelfsprekend dat de straf voor eenzelfde verkeersovertreding er keihard inhakt?

Tsja...
Artikel 7 lid 4 van de Grondwet, zeg ik dan maar.:winkie:
 

sitechris

Donateur
Ik ben het met je eens dat de verkeersovertredingen te hoog zijn (ridicule bedragen inmiddels), maar ben absoluut geen voorstander van succesheffingen. Hoe kun je verkopen dat je voor 20 km te hard even 3 ton moet aftikken. Dat kan gewoon niet. Het hebben van succes wordt al voldoende bestraft in dit land.
 

TL@

Forumguru
Ik vind het ook niet correct dat de boetes afhankelijk zijn van je inkomen, ze moeten gewoon realistisch zijn en niet overdrijven.

Boetes die voor iedereen even hard aankomen, zijn te verwezenlijken met een punten rijbewijs (niet helemaal eerlijk voor mensen die 100.000km per jaar rijden tov mensen met slechts 1.000km per jaar) maar kennelijk werkt dit ook langs geen kanten zoals Frankrijk wel duidelijk bewijst. Na de invoering van het puntenrijbewijs zijn de verkeersdoden daar omhoog gegaan, wat echt bizar is.

Punt blijft dat het verkeer als melkkoe gezien wordt en men geen maatregelen neemt om het verkeer veiliger te maken, enkel om de inkomsten te vergroten.
 

Canon-Eye

Forumguru
Hoe kun je verkopen dat je voor 20 km te hard even 3 ton moet aftikken
Je kunt bij elke oplossing altijd nieuwe problemen verzinnen: dit is wel een heel extreem, of beter: irreëel voorbeeld.
Afgezien van sommige voetballers en tennissers zullen er niet veel mensen zijn die pas bij een bekeuring 3 ton (300.000 euro) moeten gaan bezuinigen op hun dagelijkse uitgaven, denk ik...

Maar bij "percentage" kan de tabel natuurlijk al achter de komma beginnen, zodat eenzelfde overtreding die bij een minimuminkomen bv. 100 euro kost, bij een inkomen van rond de 180k op zeg 600 of 1000 euro gaat uitkomen. Het zou gewoon proportioneel moeten zijn.
En daarbij nog dit: de belastingdruk erbij halen is m.i. ook niet juist. Het gaat om het bestraffen van verkeersovertredingen - en je hebt in het algemeen toch wel de keuze om overtredingen wel of niet te maken. Ten aanzien van het betalen van belastingen is die keuze een heel stuk beperkter... (tenzij je in Monaco of zo kunt gaan wonen natuurlijk)
 

Fabia

† In Memoriam
Punt blijft dat het verkeer als melkkoe gezien wordt en men geen maatregelen neemt om het verkeer veiliger te maken, enkel om de inkomsten te vergroten.

Dat is de kern van het probleem. En door het zo absurd verhogen van de boetes wordt het verkeer er niet veiliger van. En kweek je ook bij de bestuurders weinig begrip er voor. Ik zat vrijdag Wegmisbruikers te kijken en de agenten in kwestie wilden voor een losliggende lat op een vrachtwagentje geen boete uitschijven omdat ze dat voor zichzelf niet konden verantwoorden. Ze waren het duidelijk niet eens met de hoogte van het boete gedrag. Het bleef dus bij een waarschuwing. En dat zal je denk ik wel veel vaker gaan voorkomen.
 

Canon-Eye

Forumguru
Dat is de kern van het probleem.
Eigenlijk is dat een ander probleem - weliswaar gerelateerd, maar toch.

Ik weet niet of er ooit onderzoek naar is gedaan, maar het zou mij niet verbazen indien een bestraffingssysteem waarbij de "pijn" van een bepaalde overtreding bij elke overtreder even hard aankomt, uiteindelijk tot een hogere opbrengst leidt. Dit juist omdat de grootverdiener dan in dezelfde mate als de bijstandsklant wordt getroffen bij het maken dezelfde fout, en oom agent zich dus dáárdoor niet meer geremd hoeft te voelen bij de beslissing om wel of geen bekeuring uit te schrijven. Daardoor zouden er best eens meer (terechte!) boetes kunnen vallen.

En als dan die grootverdiener dus ook in dezelfde mate als die bijstandsklant wordt ertoe wordt aangezet om zich op de gemaakte fout te bezinnen, zou het er tenslotte ook nog veiliger op worden. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten?
 

Constant

Erelid
Als je het zo wilt formuleren, prima, maar het mag duidelijk zijn dat de meeste mensen bij boetes denken aan een geldbedrag.
 

Canon-Eye

Forumguru
Klopt. Maar de dikke Van Dale geeft nog 3 betekenissen van het begrip boete...
Ik hou er wel van om af en toe wat breder en/of dieper te kijken. Dat wil wel eens verhelderend werken - op z'n minst voor mezelf...
 

Canon-Eye

Forumguru
Opmerking van moderator:

Vriendelijk verzoek aan iedereen om niet de gehele voorgaande post te quoten. Dit is ons inziens onnodig. Volstaan kan worden met een direct antwoord. Als het een grote tekst is, volstaat het quoten van dat gedeelte waar het antwoord over gaat. Om een persoon te quoten kun je ook bijvoorbeeld als volgt verwijzen: @MartijntjeTDI. Bedankt voor jullie begrip.


Wielklemmen worden meestal toegepast op plaatsen waar je wel mág parkeren, maar alleen tegen betaling. Je staat niet in de weg, maar men wil zeker weten dat de parkeerboete (voor niet of te weinig betaald hebben) wordt geïncasseerd, met de auto als onderpand.

Alstie wél in de weg staat, dan wordt hij doorgaans meegenomen. Kost nog meer tijd en is nog duurder (afsleep- en bewaringskosten).
 

Constant

Erelid
Als iemand gevaarlijk in de weg staat (of op een invalideplek), dan is wegslepen gebruikelijk. Je wilt niet weten hoeveel malloten hun auto dubbelparkeren bij een ziekenhuis. Even iemand wegbrengen, dus men meent een vrijstelling te hebben, maar ondertussen wordt het spoedtransport richting de ambulance-ingang wel gehinderd. Ik zat vroegah op een middelbare school tegenover het ziekenhuis, je wilt niet weten hoe vaak dit voorkomt..... En vervolgens vind men het vreemd dat de politie extra patrouilleert bij de ziekenhuizen.... Men lacht om de boetes, negeert de ernstige hinder, voelt zich slachtoffer, dan mag het sanctiebeleid best strenger.

En als fietser heb ik ookal zo vaak last gehad van dubbelparkeerders, tot gevaarlijke situaties aan toe.
 

Fabia

† In Memoriam
En wat dacht je van laad en losplekken? Kom je aan met je vrachtwagen en staan daar personenauto's op geparkeerd. En zie dan maar eens je vrachtwagen ergens anders te parkeren.
 

EdK

Forumguru
gewoon alles rondom die geparkeerde wagen zetten dan !
En dan hopen dat ze haast hebben, en dus moeten wachten tot alles weg is.
want wat ze uitweg blokkeert dat gaat uiteraard als laatste weg, toch ????:grin:
 

Fabia

† In Memoriam
Moet bekennen dat ik daar wat voorzichtiger mee geworden ben. Helaas iets te veel agressie mee gemaakt dan me lief is.
 
Bovenaan Onderaan