Jesko's Octavia VRS !

JeSko

Forumguru
@Fmoon

Over die Olie is veel discussie, de kerel die aan mijn auto werkt en ook bij de VW dealer werkt zei dat de olie er koud uit moet, niet warm. Heb hem ernaar gevraagd en hij gaf aan dat het toch echt koud was ALS het gebeurd met de juiste apparatuur, vullen gebeurd bij hem langs onder met een VW systeem aangezien hij net een MK8 GTD aan het vullen was, ook houd hij met een app constant bepaalde waarden in de gaten in de DSG bak, daarmee stuurt hij ook vanalles aan ( vraag me niet wat ) .

En ik had zeker een leuke prijs, ik vroeg hem wat hetgeen ik nu allemaal liet doen zou kosten bij zijn werkgever, -1700€ :sterretjes: hij gaf aan dat mensen inderdaad vaak zo zot zijn om zo'n bedragen te betalen voor groot onderhoud, en dat de prijzen nog hoger gegaan zijn omdat VW schade wilt recupereren door hun massale verlies die ze lopen met de elektrificatie van het wagenpark. Gisteren had hij een recente VW Caddy bij de VW dealer in OH, Olie, filter, bougies, interieurfilter, nieuwe wisserbladen voor en achter -1250€. Prijzen zijn waanzinnig daar.
 
Laatst bewerkt:

Fmoon

Forumguru
Toen ik destijds, (want misschien is dat tegenwoordig anders) het aan DSG dokter vroeg gaven ze aan dat dit echt met warme olie moest gebeuren. Voordat ze de olie gingen wisselen reden ze zelfs met mij nog een testrondje om te horen en voelen of alles nog oké was, hij deed wat testjes en ik kon wachten op de wissel, dus die was dan ook daadwerkelijk warm/heet. Neem aan dat dit bedrijf die echt bekend is in Nederland er toch wel wat verstand van heeft. Extra voordeel was dat hun toen ook goedkoper nog waren dan de dealer en dat je met een uurtje weer met de auto weg kon.
 

JeSko

Forumguru
@Fmoon

Ik neem aan van wel ja, maar dat verwacht je ook van een specialist die al 10 jaar aan VW's werkt bij een dealer en zo bekwaam is dat hij destijds als 20 jarige zijn eigen hoogst succesvolle specialisme garage uit de grond heeft gestampt :) dus wat is waarheid? Geen idee, misschien hangt het af van gebruikte technieken, apparatuur? Wie zal het zeggen, ik vertrouw mijn mechanieker 100%.
 

Patron

Senior Member
Bij Porsche ben je al 2500 kwijt als je hem de parking oprijdt en Audi kost qua arbeidsloon ook 180 per uur dus valt best mee :koffie:
 

JeSko

Forumguru
Dit is ook zo tof aan mijn mecanicien, die stuurt van alle stappen foto's door, hoeft hij niet te doen, maar het is toch mooi dat hij het doet. De olie die erafkwam heb ik ook gezien... Gitzwart, dus vermoedelijk heeft de DSG geen onderhoud gehad na 60.000 bij de dealer, gelukkig geen stukken gereden, nu schakelde de bak wel gewoon goed, maar dat zou nu nog beter/vlotter moeten gaan, ik ga het gegarandeerd merken zei hij me :)

Screenshot_20241004_201858_Instagram.jpg Screenshot_20241004_201923_Instagram.jpg
 

Fmoon

Forumguru
Bedoel je bij de eerste 60k of de 2de vermoedelijk geen nieuwe DSG olie erin? Heb je helemaal geen documentatie van de wagen verder?
 

JeSko

Forumguru
Een deel boekje en digitaal @Fmoon , zo was het bij men Superb ook, maar DSG heeft hij de tweede maal niet gehad dus daar zit ie 25.000 km over --' , moet het nog eens goed doorlezen.

Edit: foute tag.
 

JeSko

Forumguru
De auto is thuis, wellicht het duurste onderhoud dat ik ooit betaald heb, maar hij is het waard. Merkte gelijk dat de bak toch wat vlotter/soepeler schakelde onderweg. Morgen, alé '.. vandaag, meteen weer naar Nederland voor een auto cross te gaan kijken, kan ik ervaren hoe de auto aanvoelt met alle verse sappen filters en bougies erin ;)

#gerusthart :D

IMG-20241006-WA0003.jpg
 
Laatst bewerkt:

JeSko

Forumguru
De Cross in Oss ;) was leuk om zien! Waanzinnig hoe die uitgeholde kassen en buggy's met 1000cc superbike motoren door dat zand klieven! Is ook een paar keer goed mis gegaan, toch wel 4 keer een categorie stilgelegd omdat er op hun dak lagen haha.

Screenshot_20241006_164212_Gallery.jpg Screenshot_20241006_164122_Gallery.jpg Screenshot_20241006_164034_Gallery.jpg Screenshot_20241006_164000_Gallery.jpg Screenshot_20241006_163919_Gallery.jpg

De Skoda deed het trouwens weer voortreffelijk op de ritten van 3 uur heen en terug, hij rijd lekkerder na dit onderhoud, wat aantoont dat het echt wel nodig was, de bak schakelt zoeter, en bij uitbollen is het getjok dat hij soms vertoonde compleet weg, mijn vrouw zij ook al dat de auto smoother aanvoelde.

Ben onderweg ook één keer "stout" geweest, ik en men maatje reden links aan 105 ongvr om in te halen en ik zag een AMG snel aankomen, voor ons was de weg inmiddels vrij en wij wilden netjes naar rechts gaan zodat meneer in zijn AMG a45 ons langs links voorbij kon, maar ik zag hem plots als een gek naar rechts knallen om zo dan mij langs rechts te passeren, ondanks dat er rechts meerdere auto's aan 100 reden in de verte, dat zou betekenen dat hij mij de pas ging afsnijden langs rechts en zich tussen een camionette en ons ging wringen, nu dacht ik mooi niet :D en ik duw het gas vol in en hij probeerde wel maar nee hoor, lukte niet, verder dan mijn tankklepje kwam hij niet :deuk: na zijn mislukt debiele manoeuvre ging ie mooi achter mij hangen op gepaste afstand, en nadat ik meteen nadien netjes naar rechts ging reed ie ons zonder kijken langzaam voorbij haha, en wij maar lachen naar hem :D Mijn maat vond het ook geweldig natuurlijk :tongue:

Ja sorry kinderachtig ik weet het, gelukkig was het maar een vroeg model A45, die zijn qua power to weight niet zo bijzonder en worden gehinderd door een belachelijk slechte transmissie, ze draaien mss 30 pk meer maar hebben 50-60 nm minder koppel. Anders legde ik het zowiezo wel af, maar toch niet slecht voor een Skoda'tje vind ik :)

En dit ging net goed :D

20241006_130343.jpg
 

leon-cupra

Forumguru
pesten van “hooligans” is leuk maar ik deed het nooit met het gezin erbij. Die malloot moet maar een dom manoeuvre doen om er toch nog voor te geraken en hij raakt jou. Als je alleen bent kan er alleen maar jezelf iets overkomen, met het gezin zijn dat er vier hé.

Maar snap wel dat soms het duiveltje uit zijn doosje komt, zeker met zo een wagen. En zolang je thuis niet op de bank hoeft te slapen , …
 

JeSko

Forumguru
@leon-cupra

Nee achteraf bekeken was het niet zo slim van me inderdaad, als ik hem had laten doen had hij me zowiezo wel hard moeten afsnijden, ik las zijn manoeuvre meteen voor wat het was en besliste in een seconde.

En neenee, mijn vrouw zei vr wat was dat nu nodig? Ze dacht dat ik gewoon optrok voor de lol, ze had die Mercedes niet eens gezien en vond het toen ik het zei wel geinig dat hij zo afdroop. :D
 
Bovenaan Onderaan