Nuttige VCDS codes site alle vag modellen

EdK

Forumguru
Filmpje .?? Ohja zo lange foto......
Maar als je nu harder rijd dan 10km dan doen ze dat weer niet met alleen knippers aan, kun je trouwens testen door op voorbumper te gaan zitten en vrouw te laten rijden
 

Antera

Donateur
Nu nog ff voor de VCDS lezers en kabel eigenaren. Kijk eens of je kan achterhalen waarom het aanpassen van de CH/LH naar maximaal 90 seconde vervalt zodra je met de schuif in je amundsen/columbus gaat schuiven. Het word dan weer standaard maximaal 30 seconde
 

thekawa

Forumguru
hoi Antera,

ik zou graag een keer bij je langskomen in Januari als ik de auto heb. Zag ook je mogelijkheden lijst, echter bij sommige heb ik nog wat vragen, kan jij die toelichten?

  • CH/LH via de mistlampen. Is dit extra naast de bestaande CH/LH op de xenon van een EBL? Of ter vervanging. Of zijn meerdere combis mogelijk.
  • bochtverlichting met sturen en knipperen, dat is toch standaard voor een EBL?
  • Led kenteken verlichting activeren. Wat doet deze optie? lijkt me niet dat er dan opeens Led gaan branden ipv halogeen :) Of kan je dan de originele lampjes vervangen door led zonder weerstand of canbus check oid? En wat als dit wordt aangepast als je nog niet de lampjes hebt vervangen door led?
  • regensluiten. Werkt dit ook wanneer de auto met open dak wordt weggezet en dan gaat regen? of werkt dit alleen als de auto rijdt/op contact staat.
  • Piepen bij het openen/sluiten. Dit kon vroeger toch alleen als je het alarm had? Kan het nu ook bij autos zonder alarm?
  • nawissen. Dat teardrop wipen is nadat je hebt gesproeid en de zakkers na enkele tellen worden nageveegd? Is dat ook niet standaard? Meen op mn Golf6 en Passat dit ook te hebben.
  • gevoeligheid microfoon. Is dat niet toonbaar te krijgen in de MFD of navi? Anders lastig testen als je dit elke keer moet aanpassen met VCDS :)
  • Parkeersensoren weergeven in navischerm en rijrichiting weergeven bij parkeersensoren. Ook niet standaard aan? Of is dit meer vermeld voor mensen die dit uit willen hebben?
 

Antera

Donateur
@thekawa

Natuurlijk ligt ik deze bij voor je:
  • CH/LH via de mistlampen. Is dit extra naast de bestaande CH/LH op de xenon van een EBL? Of ter vervanging. Of zijn meerdere combis mogelijk. De testen waren op de skoda heeft me 2 verschillende uitwerkingen opgeleverd. Bij dit activeren ging bij de een beide lampen aan ( xenon + mist) en bij een andere alleen mist zoals het zou moeten.
  • bochtverlichting met sturen en knipperen, dat is toch standaard voor een EBL? Yep, Als het erop zit hoeft het niet geactiveerd te worden.
  • Led kenteken verlichting activeren. Wat doet deze optie? lijkt me niet dat er dan opeens Led gaan branden ipv halogeen :) Of kan je dan de originele lampjes vervangen door led zonder weerstand of canbus check oid? En wat als dit wordt aangepast als je nog niet de lampjes hebt vervangen door led? Daarvoor moeten inderdaad de led Units geplaatst worden en dan coderen. Heb dit al een gedaan maar wilde niet werken zonder storingen. Heb helaas nog niet de mogelijkheid gehad dit nog een keer te testen
  • regensluiten. Werkt dit ook wanneer de auto met open dak wordt weggezet en dan gaat regen? of werkt dit alleen als de auto rijdt/op contact staat. Je blijft baas over je eigen ramen, Dus deze optie werkt alleen als de auto is afgesloten
  • Piepen bij het openen/sluiten. Dit kon vroeger toch alleen als je het alarm had? Kan het nu ook bij autos zonder alarm? Nee alleen indien je een OEM alarm hebt
  • nawissen. Dat teardrop wipen is nadat je hebt gesproeid en de zakkers na enkele tellen worden nageveegd? Is dat ook niet standaard? Meen op mn Golf6 en Passat dit ook te hebben. Nee is niet standaard
  • gevoeligheid microfoon. Is dat niet toonbaar te krijgen in de MFD of navi? Anders lastig testen als je dit elke keer moet aanpassen met VCDS :) Helaas is het niet weer te geven in de MFD
  • Parkeersensoren weergeven in navischerm en rijrichiting weergeven bij parkeersensoren. Ook niet standaard aan? Of is dit meer vermeld voor mensen die dit uit willen hebben? Dit kan uit gezet worden maar bij de aller eerste modellen ontbraken soms de rijrichting weergeven


Indien er nog meer vragen zijn schoot
 

thekawa

Forumguru
@thekawa

Led kenteken verlichting activeren. Wat doet deze optie? lijkt me niet dat er dan opeens Led gaan branden ipv halogeen :) Of kan je dan de originele lampjes vervangen door led zonder weerstand of canbus check oid? En wat als dit wordt aangepast als je nog niet de lampjes hebt vervangen door led? Daarvoor moeten inderdaad de led Units geplaatst worden en dan coderen. Heb dit al een gedaan maar wilde niet werken zonder storingen. Heb helaas nog niet de mogelijkheid gehad dit nog een keer te testen

Piepen bij het openen/sluiten. Dit kon vroeger toch alleen als je het alarm had? Kan het nu ook bij autos zonder alarm? Nee alleen indien je een OEM alarm hebt

Wat had jij geplaatst bij die auto dan? gewone led's zonder weerstand? Je zou bijna denken dat die optie in vagcom dan een andere weerstand activeert? Als dat niet zo is, moet je dus canbus proof leds hebben voor de kenteken of met een weerstand er dus tussen? Enig idee al?

Vandaag bij mijn auto gekeken. Viel me op dat er bij de knoppen van het opendak ook 3 kleine mics/sensors zitten. Lijkt mee eerder op alarm te lijken dan bv microfoon?? Ik heb geen functiepakket (alarm) besteld... zit dit er dan toch op? Of krijgt iedereen met panodak deze?

Verkeersborden herkenning, dat is neem ik aan niet te activeren als je wel FA hebt? neem aan dat het een aparte sensor is onder de ruit?

Als je FA hebt, kan zeker niet zomaar ACC worden activeert omdat je hiervoor ook een andere bedieningshendel nodig hebt?
 

Rick

Senior Member
De drie mics/sensors is interieurverlichting (is een mooie naam voor die ik nu niet weet)
 

thekawa

Forumguru
crap heb er geen foto van gemaakt. Maar diffuse richt naar beneden. Deze 3 van voor naar achter de auto. Maar zien er wel weer iets anders uit dan mn passat met alarm. Daar zie je 3 kleine roostertjes....
 

Antera

Donateur
@thekawa

Wat had jij geplaatst bij die auto dan? gewone led's zonder weerstand? Je zou bijna denken dat die optie in vagcom dan een andere weerstand activeert? Als dat niet zo is, moet je dus canbus proof leds hebben voor de kenteken of met een weerstand er dus tussen? Enig idee al? LED units van een Touran 3AF 943 021 A

Vandaag bij mijn auto gekeken. Viel me op dat er bij de knoppen van het opendak ook 3 kleine mics/sensors zitten. Lijkt mee eerder op alarm te lijken dan bv microfoon?? Ik heb geen functiepakket (alarm) besteld... zit dit er dan toch op? Of krijgt iedereen met panodak deze? ZOals hier al benoemd interrieur verlichting :-)

Verkeersborden herkenning, dat is neem ik aan niet te activeren als je wel FA hebt? neem aan dat het een aparte sensor is onder de ruit? Kan alleen indien. Indien je Lane assist hebt wel

Als je FA hebt, kan zeker niet zomaar ACC worden activeert omdat je hiervoor ook een andere bedieningshendel nodig hebt?Niet getest
 

Antera

Donateur
Overigens werk de teardrop wiping bij mij idd niet. Later nog een par keer geprobeerd maar helaas.

De oplossing voor teardrop wiping is gevonden. Deze werkt wel. Deze optie werkt alleen als de auto rijd en niet als de auto stilstaat !!!!!!
 

chriss

Senior Member
Vanmiddag even bij @ertromp langs geweest, en weer wat leuke opties werkend!
- Needle Sweep
- LED kentekenverlichting activeren
- Buitenspiegel kantelen bij achteruit
- Bijtankhoeveelheid in liters
- Achterlichten bij DRL

Dank Erik!:thumbsup:
 

ertromp

Forumguru
Het was een leuk bezoek inderdaad!

Vooral die LED kenteken verlichting was simpel: Stel canbus geschikte led's erin, omprogrammeren en klaar is Kees (Chriss) :D. Dat was bij een O2 nagenoeg onmogelijk.

En een O3 met een super mooie gekleurde velg :thumbsup: Prachtig dat Race Blue met zwarte/antraciete accenten. En zo'n panoramadak is ook geweldig!
 

svdm

Senior Member
Vanmiddag even bij @ertromp langs geweest, en weer wat leuke opties werkend!
- Needle Sweep
- LED kentekenverlichting activeren
- Buitenspiegel kantelen bij achteruit
- Bijtankhoeveelheid in liters
- Achterlichten bij DRL

Dank Erik!:thumbsup:
Deze opties staan ook op mijn verlanglijstje! Ik ga bij @Antera op bezoek later deze maand. :-)

Zal ongetwijfeld al voorbij zijn gekomen op dit forum (misschien zelfs dit specifieke draadje), maar hoe zit het met de SKODA-garantie na de VAGCOM-aanpassingen (zie bijgevoegde printscreen)?
y8avy8ah.jpg
 

ertromp

Forumguru
Deze opties staan ook op mijn verlanglijstje! Ik ga bij @Antera op bezoek later deze maand. :-)

Zal ongetwijfeld al voorbij zijn gekomen op dit forum (misschien zelfs dit specifieke draadje), maar hoe zit het met de SKODA-garantie na de VAGCOM-aanpassingen (zie bijgevoegde printscreen)?
y8avy8ah.jpg

Zeker doen je bezoek bij @Antera !

De wijzigingen die merendeels gedaan worden zijn zogenaamde comfort aanpassingen op de comfortmodules en hebben geen invloed op de motorsoftware of specifieke Xenon software of instellingen aan ABS. Daar loop je dus geen risico.
Ook dat aanpassen van Xenon, ABS etc is allemaal mogelijk maar voor het doorsnee gebruik en aangezien je auto in de garantie zit m.i. ook niet noodzakelijk.

Natuurlijk blijft het wijzigen een eigen risico dat bij jou ligt maar je beperkt eventuele (gevolg)schade al door bij een VCDS specialist met originele kabel / software langs te gaan.

Er worden dus geen onderdelen of accessoires "naderhand" geplaatst en je doet eigenlijk comfortverstellingen in de aanwezige software het is derhalve ook geen tuning o.i.d.
 

svdm

Senior Member
Dank voor het antwoord! Is dat weer meteen duidelijk! Zonder zorgen naar @Antera dus op 28 januari! ;)

Trouwens ook wel benieuwd of de algemene top-5 en top-10 lijstjes van een paar weken terug nog hetzelfde zijn.
 

Badnews

Senior Member
Daarnet met een el-cheapo kabeltje en 12.12 de instellingen voor de spiegel nagelopen die @Antera had aangepast.
Blijkt dat ie (hij had haast) een vinkje ergens vergeten was(shit happens, no big deal). Deze aangepast en hij is nu zichtbaar in de MFD en hij werkt ook! (thnx @Antera voor de pdf met codes).
Eerste test heb ik confort blinking aangepast van 3 naar 4, als dat goed zou gaan, zou ik ook de spiegel durven. (blinking aanpassing is makkelijkste te testen). Alles klopte, dus ik ben blij met de gekantelde spiegel (rechterzijde) bij achteruit. Zit erover te denken om een officiële set aan te schaffen, maar moet eerst kijken of dat rendabel is voor mij (voor mijn eigen auto alleen een ross-tech set kopen is me net te duur)
 
Bovenaan Onderaan