Octavia III

Pieter.

Nieuw lid
Simpel te onthouden: Alleen de 2.0 TDI heeft een DSG6 bak, alle andere normale motoren in de Octavia/Golf/Leon/A3 hebben gewoon de DSG7.
 

andrehj

Forumguru
DSG6 want de 7 kan niet met dat vermogen en koppel omgaan
180 pk is geen probleem voor de DSG-7 (DQ200), want dat doet ie ook al in de Fabia RS. Te veel koppel is wel iets waar een versnellingsbak op kapot kan gaan en daarom is de nieuwe 1.8 TSI (180 pk) dus begrenst op hetzelfde max koppel als de oude (160 pk), namelijk 250 Nm. Er zit dus gewoon een DQ200 transmissie achter. De offerte is fout.
 
Besteld! :laugh:

Het is geworden....

Octavia 3 Combi 1.6 TDI DSG EBL Magic Black
Opties: Electr. verstelbare stoel, Winterpakket, Sunset, DAB, Volw. reserviewiel en trekhaak

Nog 3 maandjes geduld :tongue:
 
in de prijslijst / omschrijving:

"Getint glas, vóór- en zijruiten warmtewerend"

Dit is niet hetzelfde als "Sunset". Standaard zijn bijna de meeste autoruiten (licht) getint. Houdt er maar eens een wit papiertje aan de binnenkant en kijk dan door het glas naar dit papiertje. Dan zal je zien dat het papier niet wit eruit ziet. Door de lichte tint zijn de ruiten (beperkt) warmtewerend.

Alle ruiten zijn standaard in dezelfde tint. Als je "Sunset" besteld zijn de ruiten van de achterportieren en achteruit een flink stuk donkerder dan de ruiten van de voorportieren en de voorruit en hierdoor extra zonwerend.

Sunset.jpg
 

Spector

Forumguru
vanmorgen voor het eerst "live" gezien toen ik voor een mankementje bij de dealer was... werden net afgeleverd en ziet er erg goed uit in het eggie ;)
 

makal

Lid
Ben nieuw hier. Momenteel nog een SEAT Leon rijder. (1.8TSI 210PK/340Nm JD).

Mag over enkele maanden ook een nieuwe (lease)auto uitzoeken. Mijn interesse is zeker gewekt voor deze. Een Leon is leuk als je nog geen kinderen hebt, alleen of met z`n tweeën bent. Dus vandaar dat ik op zoek ben naar iets wat groter is. Lekker burgerlijk :). Maar zeker mooi!

Daarom heb ik za 23 mrt een proefritje aangevraagd in de nieuwe Octavia III. Het uiterlijk is echt goed, tijdloos en mooi ogend. Mijn uiteindelijke keuze zal een Combi worden. Maar de HB zal een goede indruk geven over hoe de auto rijd en eruit ziet. Welke motor ben ik nog niet uit. De 2.0TDI 6-bak is wel mijn wens (toch weer een beetje Nm`s terug). Anders de 1.6TDI DSG.

ben erg benieuwd!
 

erikkie

Senior Member
hi,

Is er al bekend wat de nieuwe octavia 14% tdi (combi) mag trekken??

Achter een focus 14Tdci mag niets/weinig worden getrokken, auris hybrid idem, megane 1500 kgs oid... en de nieuwe octavia??? Iemand al wat info?
 
Misschien dat deze vraag hier niet hoort, maar ik kan het nergens vinden.

Wat voor type/model is dat Columbus 8inch Infotainment systeem? (wilde eens even rondneuzen in de handleiding, welke kaarten qua navigatie etc.)

tnx
 
Wat voor type/model is dat Columbus 8inch Infotainment systeem? (wilde eens even rondneuzen in de handleiding, welke kaarten qua navigatie etc.)
tnx

Volgens mij is de Columbus dezelfde als de Discovery Pro van VW.
Het zijn dan Navteq kaarten. En de hardware en de basis software is van Panasonic en software voor de Navigatie, Voicecontrol en HMI komt van Elektrobit.

Hieronder wat interessante links.

http://automotive.elektrobit.com/?/...navigation-and-speech-features-to-the-new-vol

http://www.navigation.com/is-bin/IN...onFrame_campaign_light&&Page=VW_Discover_Pro&

http://new.skoda-auto.com/en/mini-apps/owners-manuals/Pages/octavia.aspx

Handleiding Columbus Octavia 3:
http://ws.skoda-auto.com/OwnersManu...7_Octavia_Columbus_InfotainmentNavigation.pdf
 
Bovenaan Onderaan